Tarieven

Zorgverzekering

Ergotherapie wordt per kalenderjaar voor minstens 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten hiervan worden die bij de zorgverzekeraar in rekening worden gebracht en komen ten laste van het verplichte eigen risico (dit geldt niet voor minderjarigen en bij vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering).

Vergoeding 2024

Onze praktijk heeft een contract met nagenoeg alle zorgverzekeraars. Vanaf 1 januari 2024 hebben wij géén contract Ergotherapie meer met de zorgverzekeraars ASR en Caresq (en onderliggende labels). Het tarief wat deze zorgverzekeraars bieden in hun contracten is beduidend lage dan de adviesprijs. Voor deze vergoeding zijn wij niet in staat ons team te scholen, onze faciliteiten te onderhouden en daarmee een goede kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen. 

Indien je bij deze zorgverzekeraar verzekerd bent, kun je wel gebruik blijven maken van onze diensten. Na afloop van de behandeling zul je een factuur ontvangen. Deze kun je indienen bij je zorgverzekeraar. Je krijgt de behandelingen dan (deels) vergoed

Directe toegankelijkheid

Bij sommige zorgverzekeraars in het mogelijk om een afspraak te maken zonder dat je een verwijsbrief van een arts nodig hebt. Wanneer je een afspraak maakt via deze directe toegankelijkheid zal er bij de eerste afspraak een korte screening worden afgenomen.

Is vergoeding vanuit je verzekering niet mogelijk, dan hanteren wij de volgende tarieven.

 
 
Zitting ergotherapie (per behandelkwartier)
€ 30,00
Toeslag voor behandeling aan huis
€ 26,10
Informatieverstrekking aan derden (niet verwijzers)
€ 86,73
Aanmeten spalk of brace
Prijs op afspraak

(Bij langere traject of vergoeding door een derde partij kan op offertebasis een prijsafspraak gemaakt worden. We adviseren je om hiervoor om even contact met ons op te nemen.)

Let op!
Wanneer je verlaat of verhinderd bent, dien je dit 24 uur van te voren te melden. De gereserveerde tijd wordt dan niet in rekening gebracht. Als u te laat of niet afzegt krijg je een nota volgens het behandeltarief.